Blog

Consument stapt makkelijker over

De Nederlandse energie markt is sinds de liberalisering in 2004 goed ontwikkeld, zo concludeert de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa). Hoewel op de gasmarkt er ietwat hinder wordt ondervonden door een beperkte toegang tot felixibiliteit. ‘Door wijzigingen in de Gaswet voorziet de NMa dit jaar een omslag. Per 1 april voert GTS een nieuw marktmodel en een nieuw balaceringsregime in. We verwachten veel van de impuls hiervan uitgaat naar de marktwerking in de gasmarkt, vooral ook omdat Gasterra tegelijkertijd met nieuwe producten en diensten aanbieden waarmee fluctuaties in de gasvraag, zowel op korte termijn als voor de seizoenen, zijn op te vangen. Met deze veranderingen krijgen energieleveranciers op de consumentenmarkt meer mogelijkheden om gas in te kopen. Hier profiteert de consument van’.

Het openstellen van de markt heeft een positief invloed op de consumentenwelvaart door de concurrentiedruk. ‘Een volgende stap voor de elektriciteitsmarkt is de verbinding met Engeland via de BritNed-kabel. Naar verwachting wordt deze 1 april 2011 in gebruik genomen. Als potentiële knelpunten in het binnenlandse net tijdig onderkend worden, kan Nederland optimaal profiteren van de koppelingen met buurlanden’.

Tegenwoordig heeft de consument een beter gevoel bij overstappen. Hier zijn 2 redenen voor; 1. de besparing; door alleen maar over te stappen kunt u honderden euro’s besparen op jaarbasis. 2; de angst voor administratieve rompslomp is er niet meer. De consument heeft steeds meer vertrouwen in een soepele overgang. Jaap de Keijzer, betsuurslid van de NMa: ‘Overstappen leidt tot overstappen. Wie eenmaal ervaart hoe eenvoudig het gaat, blijkt sneller geneigd nogmaals over te stappen. Consumenten ervaren dat het geen gedoe is om over te stappen’.

De consument blijft energie een ingewikkeld product vinden. Het belangrijkste criterium om over te stappen blijft toch de prijs. Het vergelijken van de verschillende producten van de energiemaatschappijen blijft de consument moeilijk vinden. Hierin biedt www.verandervanenergie.nl soelaas. Op www.verandervanenergie.nl kan men gemakkelijk de verschillende energiemaatschappijen bekijken en de verschillende pakketten vergelijken. Hierbij is in een paar minuten een makkelijk overzicht te krijgen van de beschikbare pakketten.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.