Blog

Energie duurder. Vergelijken loont

De energieprijzen gaan met ingang van 1 juli flink omhoog. De oorzaak is de gasprijs, die ongeveer 10% stijgt. Elektriciteit blijft bij de meeste energiebedrijven in prijs gelijk of wordt licht goedkoper. Door de tariefsveranderingen is een gemiddeld gezin op jaarbasis 50 tot 100 euro meer aan energie kwijt. De totale jaarrekening van een doorsnee-huishouden komt daarmee boven de 1800 euro uit.

Onder meer het Eindhovense concern E.ON en Nuon hebben gisteren aangegeven dat de prijsstijging van gas onvermijdelijk is. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van de olieprijs, die de afgelopen twaalf maanden is gestegen van veertig naar zeventig per vat. De daling van de euro zorgt ervoor dat dit prijsverschil in Europa versterkt doorwerkt.

De prijsstijging van energie geldt voor mensen die hun energierekening niet hebben vastgezet. Op dit moment zo’n 70% van de Nederlanders nog een variabel tarief heeft. De rest heeft contracten (tot en met vijf jaar vast) afgesloten.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.