Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Ruim de helft van de Nederlanders is de afgelopen 10 jaar een keer overgestapt van energieleveranciers. Een kleine 10 procent zegt zelfs jaarlijks over te stappen. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de energiemarkt werd geliberaliseerd. Nieuwe toetreders begonnen toen energie aan te bieden en er ontstond verschil in aanbod en prijs.

Consumenten maken vooral gebruik van prijsvergelijkers en de sites van de energiebedrijven zelf als ze zich oriënteren op alle aanbiedingen. Dat blijkt uit onderzoek over de energiemarkt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Wat consumenten zich niet realiseren is dat aanbiedingen per website kunnen verschillen. Consumenten zien bij een vergelijkingssite een voordelige aanbieding. Vervolgens gaan ze naar de website van het energiebedrijf zelf en zijn verrast dat die aanbieding daar niet te vinden is. Er kunnen per verkoopkanaal namelijk andere aanbiedingen gelden. Dit geldt ook voor verandervanenergie.nl. Soms hebben wij deals met bepaalde leveranciers die nergens anders gelden.

Momenteel loopt de campagne ‘Niets doen, kost je poen’ van ConsuWijzer. Dit is een consumentenloket van ACM om de consument te stimuleren een bewuste en weloverwogen keuze te maken voor een abonnement. Op ConsuWijzer staat de ‘Overstapcoach’, een hulpmiddel voor consumenten die willen overstappen met energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Twee derde Nederlanders wisselt alleen vanwege de prijs van energieleverancier

Vanwege de stijgende gasprijzen vervallen steeds meer Nederlanders in ‘energiearmoede’. Zij hebben

Elektriciteit prijzen 2017

De nieuwkomers op de Nederlandse energiemarkt

Door de liberalisering van de energiemarkt in Nederland hebben een aantal nieuwe

8x voor- en nadelen veranderen van energieleverancier

Gedurende het laatste jaar alleen al is zeker 20% van de Nederlanders