Blog

Apple richt zich op duurzame energie

Apple heeft een rapport gepubliceerd over 2012, waaruit blijkt dat er steeds meer wordt ingezet op duurzame energie. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik duurzame bronnen uit wind, zon en water.

Het Amerikaanse technologiebedrijf wil de komende jaren de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Deze uitstook komt vrij bij de productie, het transport, het gebruik en de recycling van de Apple producten.

Zo’n 61% van de Apple faciliteiten hebben betrekking op de productie van de producten. Door het ontwerp aan te passen en innovatieve technieken toe te voegen, heeft Apple inmiddels de uitstoot sterk weten te verminderen. Zo is het gebruik van giftige stoffen beperkt en wordt er gebruik gemaakt van duurzaam verpakkingsmateriaal.

Inmiddels maken de datacentra van Apple al voor honderd procent gebruik van duurzame energie. De datacentra van Apple worden grotendeels ingezet voor de online diensten van het bedrijf, zoals iTunes, de App Store en Maps. Toch maken de datacentra voor slechts een procent deel uit van de totale bedrijfsactiviteiten van Apple.

Het energieverbruik door Apple producten is sinds 2008 met veertig procent afgenomen. De uitstoot van broeikasgassen door het gebruik van Apple producten is afgenomen met 43% in vergelijking met vier jaar eerder.

Voor elk Apple product is een rapport opgesteld met betrekking tot de duurzaamheid van de productie, distributie en consumpte.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.