Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
kassa vara energie

Wintershall haalt grondstoffen en energiebronnen, zoals olie en gas ondermeer uit de Noordzee. Gazprom krijgt 50% van de aandelen in handen van het Nederlandse deel van Wintershall. Gazprom is de ’s werelds grootste aardgasproducent en bovendien geldt het bedrijf als grootste van Rusland. Wintershall Nederland Groep zal voor 50% in handen vallen van Gazprom.

De Nederlandse tak van Winterhall is onderdeel van Wintershall Holding GmbH, dat op haar beurt weer onderdeel is van BASF SE. Wintershall haalt grondstoffen en energiebronnen, zoals olie en gas ondermeer uit de Noordzee. Dit gas wordt geleverd aan verschillende energieleveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt.  Het is nog niet duidelijk of de consument met een hogere energieprijzen te maken krijgt. Gazprom is de ’s werelds grootste aardgasproducent en bovendien geldt het bedrijf als grootste van Rusland.

De helft van de aandelen van Gazprom zijn nog in handen van de Russische overheid. Het Russische bedrijf produceert, transporteert, distribueert aardgas en slaat dit ook op in ondergrondse opslagplaatsen. Inmiddels heeft het bedrijf ook een leveringsvergunning en mag het zowel stroom als gas aanbieden aan Nederlandse consumenten.


Meer nieuws:

Meer nieuws