Blog

Wat is SloopdeCrisis.nl?

De laatste weken is er een nieuwe speler op o.a. de energiemarkt actief. Het gaat om Sloopdecrisis.nl, een initiatief dat aan media-aandacht niets tekort komt. Presentator John Williams, van RTL4, maakt actief reclame voor het initiatief. Na wat zoekwerk blijkt RTL te participeren in het concept en is het programma ‘Een dubbeltje op z’n kant’ volledig afgesponsord door Sloopdecrisis.nl.  De boodschap is duidelijk; tot  1000 euro per jaar besparen door over te stappen.

SloopdeCrisis.nl
Sloopdecrisis.nl claimt u fors te kunnen laten besparen op internet, telefonie, energie en zorgverzekeringen.  Maar op de site wordt niet duidelijk met wie het bedrijf zaken doet. Wel duidelijk wordt het dat ze leads verzamelen. U kunt uw gegevens achterlaten en vervolgens krijgt u aanbiedingen. Het probleem zit hem, naar onze mening, in het niet transparant communiceren bij wie de leads uitkomen. Komen deze bijvoorbeeld alleen bij NLEnergie en OHRA uit? Of worden alle leveranciers en verzekeraars benaderd? Duidelijk is wel dat Sloopdecrisis.nl banden heeft met NL Energie. Zo zou de oprichter van Sloopdecrisis.nl ook de oprichter van NL Energie zijn.

In feite is sloopdecrisis.nl dus het zoveelste collectief in de markt. Na Vereniging Eigen Huis en De Consumentenbond is er weer een speler die leads verzamelt om vervolgens die leads met tienduizenden tegelijk aan te bieden bij een energieleverancier om zo goedkopere energie af te nemen. Mooi idee, maar in de praktijk is een collectief lang niet altijd goedkoper dan de reguliere aanbiedingen voor energie.

Omdat u als consument niet prcies weet waar uw gegevens uitkomen en ook niet of u daadwerkelijk goedkoper uit bent, adviseren wij om altijd nog zelf te vergelijken via bijvoorbeeld verandervanenergie.nl. Op basis van uw verbruik en postcode kunt u op deze site direct zien wat u gaat betalen. Leg dat desnoods naast de aanbieding die u van een collectief als SloopdeCrisis.nl heeft gekregen om zeker te weten dat u nooit te veel gaat betalen.

Update 02-12 – Inmiddels is het aanbod van Sloopdecrisis.nl bekend. Of zoals zelf beweerd wordt ‘wie de veiling heeft gewonnen’. Geen verrassing, maar wat energie betreft wint NL Energie de veiling en krijgen de ingeschreven dus een aanbieding van NL Energie voorgeschoteld. Vergelijk die aanbieding nauwkeurig. Via veel forums en blogs bleek al direct dat de aanbieding voor velen niet goedkoper was.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.