Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Allure Energie is een bedrijf wat is opgezet door nuchtere noorderlingen. Het is een bedrijf wat inspringt op deze tijd waarin steeds vaker een beroep wordt gedaan op ons om duurzame energie af te nemen. Als klant van Allure Energie wil je uiteraard het milieu ontzien maar daarnaast wil je ook je eigen portemonnee sparen. We keken voor je naar de prijs van energie bij Allure, maar ook naar de herkomst van de energie die men levert. We keken ook naar de oplossing die Allure heeft voor het aardgas-probleem, wat momenteel een hot item is in de media.

De prijs van energie bij Allure Energie

We deden navraag naar de prijs van energie zoals die wordt geheven door Allure Energy. We vonden op de site de volgende prijsopgaven:

Welk verbruik Enkel tarief inclusief BTW Normaal tarief inclusief BTW Dal tarief inclusief BTW Energiebelasting ODE Leveringstarief inclusief BTW
0-10.000 0,07502 0,08345 0,06776 0,11822 0,03303 0,29645
10.000-50.000 0,07502 0,08345 0,06776 0,06150 0,04538 0,29645
50.000-10 miljoen 0,07502 0,08345 0,06776 0,01637 0,02481 0,29645

 

De samenstelling van groene stroom bij Allure Energie

Allure Energie is een leverancier die jou als klant gegarandeerd groene stroom levert. Dat zorgt in eerste instantie wel voor een tarief dat wat hoger lijkt te liggen dan bijvoorbeeld de stroom van een concurrerende prijsvechter. De reden hiervan is dat groene stroom in eerste instantie altijd meer zal kosten. Het is een product wat relatief nieuw is en in heel Europa worden er onder andere windmolenparken en zonnepanelenparken geplaatst. Dit is een behoorlijke investering die nogal voor wat kosten zorgt. Deze investering wordt in eerste instantie terug berekend aan degenen die gebruik maken van de energie van deze parken. De energie van Allure Energie is afkomstig van de volgende bronnen: Nederlandse Biomassa, Nederlandse Zon, Europese Wind en Europese waterkracht.

Certificaten voor groene energie

Bij het afnemen van groene energie wordt door Allure Energie gebruik gemaakt van certificaten. Het gaat hier om zogeheten GVO’s. Dit staat voor Garantie van Oorsprong. Een GVO wordt afgegeven door de exploitant van een windmolenpark. Bij het plaatsen van een windmolenpark wordt er altijd gekeken naar de opbrengst van het park. Daarnaast wordt er gekeken naar de investeringskosten die zijn gemaakt om het park te realiseren. Aan de hand van dit kosten- en opbrengstplaatje worden er GVO certificaten afgegeven aan energieleveranciers. Men koopt dus op die manier een deel van de stroom op die wordt opgewekt met het project. Die stroom wordt doorverkocht aan de klanten van Allure Energie in dit geval. Op deze manier is door Allure Energie duidelijk te traceren hoe men aan de groene stroom is gekomen.

Hoe de afname van groen gas werkt voor Allure Energie

Groen gas is een product wat nog maar in een zeer beperkte mate verkrijgbaar is voor klanten van energieleveranciers. Daarom werkt men bij Allure Energie tot nu toe nog met normaal aardgas wat met carbon credits wordt verduurzaamd. Dat houdt in dat men gewoon gas, aangevuld met een beperkt deel biogas, levert aan de klanten. Men koopt de zogeheten Carbon Credits bij projecten die zorgen voor een permanente verduurzaming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opnieuw aanplanten van tropisch regenwoud en milieu besparende projecten in binnen- en buitenland. Aan de hand hiervan worden deze Carbon Credits ingekocht. Het doel is dan dat de belasting die plaatsvindt door de afname van aardgas wordt gecompenseerd. De CO2 uitstoot wordt hierdoor verrekend waardoor men een minimale schade toebrengt aan het milieu. Allure Energie biedt de klanten de mogelijkheid om groen gas in te kopen via vergroenjegas.nl. Dit is een site waarbij je als particulier certificaten kan inkopen om echt groen gas te ontvangen. Dit gas wordt dan opgewekt via bijvoorbeeld het vergisten van bermgras. Op die manier wordt het mogelijk om voor een deel of geheel klimaatneutraal te zijn als huishouden.

De contractvormen bij Allure energie

Allure energie is een leverancier die een gering aantal mogelijkheden biedt als je een contract wil gaan afsluiten. Men adviseert eigenlijk standaard dat je het driejarige contract bij hun afsluit. Een dergelijk contract heeft een prijs die vooraf voor je wordt berekend. Er wordt gekeken naar de diverse prognoses voor de prijs van groene stroom en groen gas voor de komende drie jaar. Van die prognose wordt een gemiddelde prijs gemaakt en die wordt bij jou in rekening gebracht. Dat zou kunnen betekenen dat je in eerste instantie wat meer gaat betalen voor je groene energie. Dat komt doordat het gemiddelde van een prijs over drie jaar heen gezien wellicht hoger ligt dan de prijs die er op dit moment geldt. Wie voor een langere tijd zijn of haar contract vastlegt komt er echter al snel achter dat dit ook in je voordeel kan zijn. De prijs van energie is namelijk erg grillig. Het is niet meer dan logisch dat de prijs van energie over een jaar opeens een stuk hoger ligt dan de huidig geldende prijs. Gevolg kan zomaar zijn dat je dan goedkoper uit bent met een contract waarbij tegen een vaste prijs wordt geleverd.

Denk aan de bijkomende kosten

De prijs van energie is opgebouwd uit een aantal componenten, zoals je kan zien in de bovenstaande tabel. Er is sprake van ODE. Dat is de Opslag Duurzame Energie. Dit is een post die van overheidswege uit in rekening wordt gebracht. Verder is er sprake van Energietaks. Ook dit is een behoorlijk bedrag. Samen met de BTW zorgt het ervoor dat de prijs van energie per kWh of per M3 behoorlijk hoger komt te liggen dan de kale energieprijs. Goed om rekening te houden met het totaalplaatje als je energie gaat afnemen.

Sluit je groene energie contract af

Spreekt de nuchterheid van Allure Energie jou aan en wil je zeker weten dat je met jouw huishouden bijdraagt aan een beter klimaat, sluit dan nu je energiecontract af. Met deze button kan je gelijk prijzen vergelijken en tot het voor jou beste contract komen.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws