Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Elektriciteit prijzen 2017

Budget energie is een leverancier van meerdere producten en energie is er één van. De leverancier heeft onlangs NLE overgenomen en daardoor kreeg men er behoorlijk wat klanten bij. Budget Energie is daarmee een behoorlijk grote speler op de Nederlandse Energiemarkt geworden. Het is een leverancier die tegen een concurrerende prijs de energieproducten aanbiedt. We keken naar de prijs van energie bij Budget Energie maar ook naar de opbouw van deze prijs. Verder keken we naar de herkomst van jouw energie. Hoe je zelf kan besparen komt uiteraard ook aan bod.

De prijs van energie bij Budget Energie

Bij Budget Energie kan je vooraf laten berekenen wat jouw maandbedrag en de energiekosten zullen worden. We vroegen gegevens op die gebaseerd zijn op een stroomverbruik van 2700 kWh elektriciteit en 1200 m3 aardgas.

Welk contracttype kies je

Wat is de prijs van gas per m3

Wat is de prijs van stroom per kWh

Wat wordt je voorschot

1 jaar vast

0,70975

0,20812

118,21

3 jaar vast

0,78356

0,22990

130,49

variabel

0,83950

0,24536

141,56

De prijsopbouw van stroom

De prijs van stroom is opgebouwd uit een aantal componenten die we voor je hebben toegelicht. De leveringskosten per kWh bedragen 0,05687 euro. De energietaks per kWh bedraagt 0,11822 euro. De Opslag Duurzame Energie bedraagt per kWh 0,03303 euro. Daar bovenop komen vanuit Budget Energie de vaste leveringskosten van 59,88 euro per jaar. De energiebelasting wordt jaarlijks verminderd met 517,17 euro en bovenop de kosten komen nog jaarlijks de netwerkkosten van 230,34 euro.

De prijsopbouw van gas

De prijs van gas bestaat tevens uit een aantal componenten. De leveringskosten bedragen 0,21296 euro. De energietaks bedraagt 0,40301 euro. De Opslag Duurzame Energie bedraagt 0,09378 euro. De vaste leveringskosten bedragen 59,88 euro per jaar. De netwerkkosten bedragen 181,92 euro.

Waar komt de stroom vandaan

Budget Energie is een leverancier die beweert dat alle energie voor de volle 100 procent groen is. Dit is een wettelijk vereiste aangezien er in steeds mindere mate niet duurzaam opgewekte energie mag worden geleverd. De stroom komt uit verschillende bronnen en dit is inzichtelijk in het stroometiket. 46 procent van de energie komt van Nederlandse windmolens. 14 procent is zonne-energie die voornamelijk uit Italië komt. 24 procent is waterkracht energie die voornamelijk in Spanje wordt opgewekt. 15 procent is biomassa energie die vooral in Nederland, Estland en Italië wordt opgewekt. De stroom die uit jouw stopcontact komt zal een mengeling zijn van grijze en groene stroom. Jij hebt daar verder zelf geen nadeel van. In Nederland vermengen groene en grijze stroom zich met elkaar.

Waar komt het gas vandaan

Stroom wordt al voor het grootste gedeelte duurzaam opgewekt maar bij gas is dit nog een heel ander verhaal. Je krijgt in principe nog altijd gewoon grijs gas geleverd wat wordt gedolven onder andere in eigen land. Dit gas zorgt bij het opwekken en het verbruik voor een hoge CO2 uitstoot. Deze CO2 uitstoot moet worden gecompenseerd. Dat compenseren doet men door het aankopen van Carbon Credits bij projecten waar bomen worden aangeplant. Bomen hebben namelijk de eigenschap dat ze CO2 uit de lucht filteren en er zuurstof voor in de plaats afgeven. Op deze manier krijg jij grijs gas waarbij de negatieve gevolgen gecompenseerd zijn.

Klanten die voordeliger uit zijn

Wil jij als klant bij Budget Energie voordeliger uit zijn dan doe je er verstandig aan om eerst te investeren in zonnepanelen. Deze kan je aanschaffen via Budget Energie. Men werkt daarvoor samen met geselecteerde installateurs in jouw regio. De zonnepanelen zullen doorgaans een opbrengst hebben die in de buurt komt van jouw eigen verbruik. Daarbij zal jouw installatie overdag doorgaans meer energie opwekken dan dat je daadwerkelijk verbruikt. De energie die je extra opwekt wordt terug geleverd aan het energiebedrijf. Deze energie krijg je vergoed in de vorm van een terugleververgoeding. In de avond en nacht gebruik je uiteraard ook energie. Deze neem je af van Budget Energie. Jaarlijks vindt er een verrekening plaats waarin je dan kan zien hoeveel je hebt bespaard met jouw zonnepanelen.

Besparen door een langer lopend contract

De energieprijs schommelt erg en de verwachting is dat deze de komende jaren behoorlijk zal gaan toenemen. Het is dan ook altijd aan te raden om een contract voor een langere tijd af te sluiten. Een driejarig contract is de meest gemaakte keuze. Hierbij wordt een prijs berekend die het gemiddelde is van de prijspeilingen die er over de contractduur worden gedaan. Ieder halfjaar wisselt de prijs van energie. Dit gebeurt in januari en in juli. Er wordt een gemiddelde genomen en dat wordt jouw voorschottarief. Je zal in eerste instantie wellicht wat meer gaan betalen maar ergens halverwege het energiecontract komt hier verandering in. Vanaf dat moment betaal je doorgaans minder per maand.

Een contract op maat

Wil jij energie en daarnaast wellicht nog meer producten voor thuis zoals internet en tv, neem dan een contract bij Budget Energie. Met onderstaande button ontvang je een aantal prijsopgaven om te vergelijken. Zodoende betaal je nooit teveel.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws