Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
energie vergelijken

Zeeland is een provincie waar het behoorlijk hard kan waaien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je langs de kustlijn steeds vaker windmolens ziet staan. Die maken onder andere de energie voor Delta. Die Zeeuwse energie was tot voor kort voorbehouden aan inwoners uit Zeeland maar tegenwoordig kan iedereen genieten van Zeeuwse energie. We keken naar de herkomst van de energie die wordt geleverd. Daarnaast keken we naar de prijzen die men hanteert voor een energiecontract.

De kosten van jouw contract

Delta heeft op de website een berekening voor jou gemaakt gebaseerd op jouw adres en het gemiddelde energieverbruik. We geven prijsvoorbeelden voor een verbruik van 2450 kWh elektriciteit per jaar en 1250 m3 aardgas per jaar.

Welke contractduur kies je

Vaste prijzen elektriciteit

Vaste prijzen gas

Totaal per maand

Totaal per jaar

1 jaar

25,66 euro

100,59 euro

126,26 euro

1515,09 euro

3 jaar

25,56 euro

101,81 euro

127,37 euro

1528,50 euro

Variabele prijzen

28,31 euro

107,26 euro

135,58 euro

1626,91 euro

De opbouw van de prijs toegelicht

Tussen de kale prijs van energie die je betaalt en het totaal wat wordt gefactureerd zit nogal een verschil in prijs. Het is dan ook goed om te weten wat de prijsopbouw van stroom en gas is. De kale prijs van stroom bedraagt per kWh 0,06944 euro. Daar bovenop komen de leveringskosten die per dag 0,1384 euro bedragen. De energietaks is 0,09770 euro. De ODE oftewel de Opslag Duurzame Energie transitie bedraagt per kWh 0,02730 euro. Er vindt een vermindering plaats van de energiebelasting omdat energie een eerste levensbehoefte is, en er al wordt voorzien in duurzame energie. Deze vermindering bedraagt 1,19038 euro per dag. De netbeheerkosten bedragen per dag 0,52010 euro.

De herkomst van het gas van Delta Energie

Delta Energie is een leverancier die als een van de eersten in ons land streeft naar de levering van groen gas. Dit gebeurt in biomassacentrales waar uit kippenmest gas wordt opgewekt. Dit groene gas hoeft niet meer gecompenseerd te worden voor het naar de klant gaat. Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk broeiproces waaruit een gas vrijkomt wat volwaardig is om te worden gebruikt in huishoudens. Daarnaast wordt er nog altijd gebruik gemaakt voor een deel van grijs gas. Dit wordt gecompenseerd doordat er Carbon Credits worden afgenomen bij projecten waar men bomen aanplant. De aanplant van nieuwe bomen zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot van ons energieverbruik wordt gecompenseerd. Op deze manier wordt grijs gas verduurzaamd naar de klanten toe.

De cirkel van stroom bij Delta Energie

Delta Energie is een leverancier die zijn klanten voor zover het mogelijk is aanraadt om zelf energie op te wekken. Dat doen huishoudens via zonnepanelen die je bij Delta Energie kan aanschaffen. Met deze zonnepanelen wek je genoeg energie op voor je eigen huishouden als je investeert in het juiste vermogen en het juiste aantal zonnepanelen. Delta Energie heeft adviseurs ingeschakeld die bij de klanten langs komen om te kijken welke zonnepanelen van een bepaald vermogen men nodig heeft. Zonnepanelen met het juiste vermogen zullen doorgaans wat meer energie opleveren dan dat je zelf nodig hebt voor je huishouden. Dat heeft tot gevolg dat overdag energie die overtollig is wordt terug geleverd aan het energienet. Deze energie komt dus bij Delta Energie terug waarna men het kan leveren aan de klanten. Wanneer jouw installatie in de avond en nacht geen energie opwekt heb je dat doorgaans wel in beperktere mate nodig. Het is goed om te weten dat je op die momenten van Delta Energie stroom en gas krijgt toegeleverd voor jouw huishouden.

Stroom en gas uit diverse bronnen

Verder komt de energie van Delta Energie van windmolenparken in Zeeland en in Europa. Bij de keuze voor een energiecontract maak je een keuze van welke bron jouw stroom komt. Die van Zeeuwse bodem is net wat duurder dan die van Europese bodem. Bij het pakket van Zeeuwse bodem komt de stroom van Zeeuwse windmolens. Daarnaast komt er energie van de getijdencentrale die zich in de Oosterscheldekering bevindt. Het restant van de stroom komt van Zeeuwse daken. Kies je voor het contract met windstroom uit Europa, dan koopt men stroom in bij diverse projecten waar men windstroom produceert in Europa. Daarnaast komt er gas van biomassa.

De lengte van jouw contract

Voordat je stroom gaat afnemen bepaal je eerst de lengte van jouw contract. Er zijn 3 contractlengtes waaruit je kan kiezen. De eerste is het contract van 1 jaar. Dit contract houdt rekening met de prijsfluctuering gedurende een jaar. Tweemaal per jaar, in januari en juli, wordt de prijs van energie berekend. Voor de berekening van het tarief van jouw contract wordt er gekeken naar dit prijsverloop en er wordt een gemiddelde berekend. Dit is de prijs die jij de komende jaren per maand betaalt. Over het algemeen betaal je in het begin wat meer voor je energie, maar halverwege de contractduur vindt er doorgaans een kentering plaats doordat de prijs van energie de komende jaren behoorlijk zal worden verhoogd.

Vraag een contract op maat

Wil jij energie vanuit Zeeland, vraag dan nu een offerte aan met onderstaande button. Je krijgt meerdere contracten op maat om uit te kiezen.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws