Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Qurrent was ooit de onderneming voor groene energie die nu samenwerkt met Greenchoice. Dit laatstgenoemde bedrijf heeft als doel om Nederland duurzaam te maken. Het doel is niet alleen dat jij groene energie kan afnemen van een energieleverancier; je draagt zelf ook je steentje bij. Dat is dan ook gelijk het punt waarin Greenchoice zich onderscheidt van de andere energiebedrijven. Het is niet alleen een toeleverancier van energie maar ook een partner die bemiddelt tussen consumenten die groene energie willen opwekken en projecten die worden opgestart om groene energie op te wekken.

Je eigen energie opwekken met zonnepanelen

Dit is uiteraard iets wat steeds bekender wordt. Mensen gaan zelf hun energie opwekken met zonnepanelen. Greenchoice biedt jou de gelegenheid om die zonnepanelen via hun aan te schaffen. Het gaat dan om panelen van het merk Trina Solar zwart – 325 Wp. Deze panelen worden grootschalig ingekocht en dat heeft voor jou nogal wat voordelen. Een groot voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat er een lagere prijs per stuk is bedongen bij de leverancier. Daarnaast krijg je de panelen tegen scherpere voorwaarden. De kwantumkorting is volledig in jouw voordeel. Toeleverancier worden van zonnepanelen is een aantrekkelijke zaak en de belangrijkste keuze – de panelen zelf – is al voor je gemaakt.

Waar je op let bij de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen heeft voor jou veel voordelen. Er zijn een aantal zaken die je altijd goed in je achterhoofd moet houden wanneer je zelf zonnepanelen aanschaft. Een belangrijk punt is de ligging van jouw dak. Die moet gunstig zijn en er moet veel zon op schijnen. Zonnepanelen van dit merk hebben de goede eigenschap dat ze ook energie opwekken bij daglicht, maar de opbrengst in de volle zon ligt nog altijd een stuk hoger. Verder moet je kijken naar de schaduwval op je dak en de afmeting van je dak. Die moet groot genoeg zijn om zonnepanelen op te plaatsen. Dit kan je laten berekenen via een schouw van je dak. Daarbij wordt dan gekeken naar je dak, de ligging, belemmerende factoren en het aantal panelen wat nodig is om jouw huis van stroom te voorzien.

De kosten van zonnepanelen via Greenchoice

Ga je zonnepanelen kopen of huren bij Greenchoice dan kom je voor de onderstaande kosten te staan.

Kopen of huren Wat zit er bij de prijs in Aantal zonnepanelen Prijs vanaf
Kopen zonnepanelen Trina Solar zwart – 325 Wp zonnepanelen, totaal goed voor 3182 kWh, exclusief BTW 10 3999 euro (exclusief BTW)
Huren zonnepanelen Trina Solar zwart – 325 Wp Zonnepanelen, contract is tussentijds opzegbaar Naar wens 33 euro huur per maand

 

Bepaal zelf welke energie je afneemt

Greenchoice biedt jou als klant nog meer manieren om groene stroom af te nemen. Een andere manier om groene stroom af te nemen is via Windvangers. Hierbij moet je niet denken aan een windvaantje wat in je tuin komt te staan overigens. Het gaat hier om een aandeel van windstroom die je afneemt van een windmolen in een windmolenpark. Jij wordt als het ware eigenaar voor een deel van een windmolen. Je kan die windstroom zelf in je huis gebruiken. Een stukje windvanger levert al snel op jaarbasis 125 kWh op. Je kan zelf bijhouden hoe snel jouw windmolen draait. Je kan zo zelf zien hoeveel energie jij krijgt via jouw windvanger. Je koopt deze windvangers bij Greenchoice als vaste klant maar je krijgt er ook een paar gratis als je klant wordt. Windvangers zijn voor jou de oplossing bij uitstek om meer energie te verduurzamen. Een windvanger koop je al voor 49 euro.

De kosten van groene energie bij Greenchoice

We vonden een aantal prijzen op de website van Greenchoice die betrekking hebben op energiekosten.

Welke contractvorm kies je Pakket wat je kiest Waarop is de prijs gebaseerd Prijs per maand
Driejarig contract Wind uit Nederland met windvangers 100 procent windenergie, gratis windvangers, CO2 gecompenseerd gas met bos 122,58 euro
Vijfjarig contract Wind uit Nederland met windvangers 100 procent windenergie, gratis windvangers, CO2 gecompenseerd gas met bos 123,27 euro
Eenjarig contract Wind uit Nederland 100 procent windenergie en bos gecompenseerd gas 117,66 euro
Driejarig contract Wind uit Nederland 100 procent windenergie en bos gecompenseerd gas 119,80 euro
Vijfjarig contract Wind uit Nederland 100 procent windenergie en bos gecompenseerd gas 122,29 euro
Eenjarig contract Maximaal Groen 100 procent Nederlandse windenergie, gas uit hernieuwbare bronnen 135,14 euro
Vijfjarig contract Maximaal groen 100 procent Nederlandse windenergie, gas uit hernieuwbare bronnen 138,47 euro

 

Groen gas via boscompensatie

Gas is nog niet voor iedereen op milieuvriendelijke wijze gedolven beschikbaar. Het is dan ook goed dat Greenchoice meerdere manieren aanbiedt om gas af te nemen. De meest gekozen optie is die van groen gas via boscompensatie. De afgelopen jaren is er een kaalslag geweest in Nederlandse bossen, en bossen wereldwijd. Door het opnieuw aanplanten van bomen wordt de CO2 uitstoot wereldwijd een stuk verminderd. Deze boscompensatie zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van grijs gas worden gecompenseerd.

Je eigen stukje windvanger en energie

Wil jij samen met Greenchoice de wereld wat groener maken dan is het nu de tijd om een contract af te sluiten. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt eerst offertes toegestuurd die aansluiten bij jouw wensen. Zo bespaar je het milieu en je portemonnee.

 

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws