Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Innova is een energieleverancier die nog niet zo lang aan de weg timmert. Het is een leverancier die op zoek is naar klanten die zonnepanelen willen aanschaffen maar ook naar klanten die energie willen afnemen. Om dit doel te bereiken heeft men op de website een aantal mogelijkheden staan waarmee je kan kijken of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast biedt men aan de zakelijke markt de mogelijkheid om energie af te nemen in de vorm van een contract.

Stroom afnemen bij het bedrijf Innova

Innova biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid aan om stroom bij hun af te nemen. Je zal er wel rekening mee moeten houden dat je als particulier alleen in aanmerking komt voor de mogelijkheid van het aanschaffen van zonnepanelen. Als bedrijf heb je meerdere keuzes. Je kan in dat geval zonnepanelen kopen bij Innova of een energiecontract afsluiten. We keken naar de prijs van energie bij Innova zoals deze gelden voor de zakelijke markt.

De opbouw van de prijs van zakelijke energie

De prijs van zakelijke energie is opgebouwd uit een aantal factoren. Houdt u rekening met het volgende prijskaartje:

Enkel/normaal/dal

Vaste leveringskosten per jaar

Vaste leveringskosten per dag

Leveringstarief energie

Energie belasting

ODE

BTW

Totaal inclusief BTW

Enkel

59 euro

0,16120

0,06082

0,09770

0,02730

0,03902

0,22484

Normaal

59 euro

0,16120

0,06852

0,09770

0,02730

0,04064

0,23416

Dal tarief

59 euro

0,16120

0,05679

0,09770

0,02730

0,03818

0,21997

Een leverancier die transparantie wil geven

Innova is een leverancier die claimt dat de energie die zij levert voor de volle 100 procent groen is. Uit een stroomranking die in 2019 bekend werd gemaakt scoorde het bedrijf slechts een schamele 4.0 op een schaal van 1 tot 10. Dit geeft voor jou als ondernemer of consument dus reden om het energie etiket als toekomstmuziek te zien.

Het stroom etiket van Innova

In opdracht van de ACM, wat staat voor de autoriteit consument en markt, heeft Innova in 2018 het onderstaande stroom etiket op de markt gebracht. Het geeft aan hoe de energie is opgewekt. 87,19 procent van alle verkochte en opgewekte stroom komt van wind. Daarnaast komt 0,14 procent van de opgewekte energie van de zon. 12,67 procent van de energie is afkomstig van biomassa. Dit zijn cijfers die zijn samengesteld. De energie van Innova komt namelijk voor het grootste gedeelte uit het buitenland.

Windenergie van Innova

Innova koopt de windenergie op uit diverse landen. Italie levert met 36,42 procent naar verhouding het meeste. Daarnaast levert Spanje 34,31 procent. Estland levert 8,32 procent energie. Tsjechië levert 6,78 procent. Zweden levert 0,72 procent en Nederland slechts 0,64 procent. Als klant van Innova merk je daar uiteraard niks van. De energie wordt gewoon gecombineerd en aan jou als zakelijke klant geleverd. Juist het feit dat de energie voor het grootste gedeelte uit het buitenland komt zet aan tot denken en zorgde voor de slechte ranking op de lijst van 2019. Er kan namelijk niet worden aangetoond dat de energie ook daadwerkelijk op duurzame wijze is opgewekt. Bedrijven die de groene energie naar eigen zeggen uit het buitenland halen maken vaak gebruik van energiecertificaten die men in het buitenland opkoopt. De energie zou net zo goed op grijze wijze kunnen zijn opgewekt wat de prijs aanmerkelijk drukt waardoor men de klant energie tegen een lagere prijs kan bieden.

De diverse contracten die men bij Innova biedt

Innova biedt jou als klant meerdere contractvormen aan. Daarbij mag je denken aan een contract met vaste prijzen en een contract met flexibele prijzen. Daarnaast is er de keuze uit meerdere termijnen om een contract af te sluiten. We hebben de aandachtspunten per contractvorm voor je toegelicht.

Een contract met vaste prijzen

Dit is een contractvorm waarbij de prijs die jij per maand betaalt wordt berekend aan de hand van een prijsverloop wat men voor je heeft opgesteld. Er wordt over het verloop van één tot een aantal jaren gekeken naar de prijs van de energie en het gas die beschikbaar is. Over die termijn heen wordt er een prijsgemiddelde genomen. Aan de hand daarvan wordt een tarief berekend. Dit tarief kan in eerste instantie wat hoger zijn dan wat je anders zou betalen in geval van een flexibel contract. Dit zou een belemmering kunnen zijn, ware het niet dat de prijsberekeningen en de prijsprognose die vooraf worden gemaakt niet altijd kloppend hoeven te zijn. Daardoor zou het zomaar kunnen zijn dat je bij een flexibel contract op een gegeven moment veel meer per maand gaat betalen dan dat je anders bij een vaste prijs zou doen. Daarnaast is de kans groot dat je bij een contract met een flexibele prijs een naheffing krijgt bij een onverwachte prijsstijging. Een vaste prijs contract beschermt jou hier tegen.

Een contract met flexibele prijzen

Bij deze contractvorm betaal je wat het markttarief is per kWh energie. Dat kan bij het afsluiten van je contract zomaar een stuk lager zijn dan bij een contract met vaste prijzen. Voordeel van dit contract is dan ook dat je op bepaalde momenten minder betaalt dan bij andere contractvormen met een vaste prijs. Je profiteert dan van wat lagere maandlasten. Is de energieprijs een langere periode aan de lage kant dan ben je dus betaalbaar uit. Stijgt de prijs van energie om wat voor reden dan ook, dan moet je er rekening mee houden dat je duurder uit bent. Komt de prijsstijging erg onverwacht dan is er zelfs de kans dat je een naheffing moet gaan betalen aan de energieleverancier. Je loopt met dit contract dus wat meer risico dan met een contract met vaste prijzen.

Houd rekening met bijkomende kosten

Bij de prijs van energie moet je er rekening mee houden dat de totale prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Slechts een bepaald percentage van de prijs gaat naar de energiekosten zelf toe. Er komt nog een post leveringskosten, BTW en energietaks bij. Deze posten kunnen wel wijzigen door de tijd heen en worden dan extra aan jou in rekening gebracht. Een energiecontract tegen een bepaalde prijs biedt dan ook niet voor de volle 100 procent garantie dat je ook zeker weet wat je maandlasten gaan worden.

Weet wat je betaalt

Wil je een contract bij Innova, vraag dan eerst prijzen op voor je het afsluit. Met deze button krijg je offertes op maat om te vergelijken. Zo weet je exact hoe jij het minst betaalt voor duurzame energie.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws