Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
groenste energieleverancier

De energiemarkt is aan het vernieuwen en er komen steeds meer spelers op de markt. Een van die nieuwe spelers op de markt is Naked Energy. Men richt zich daarbij op die klanten die energie willen afnemen voor hun huishouden zonder dat ze daar de hoofdprijs voor betalen. Je ziet dan ook gelijk in prijsvergelijkingen dat het bedrijf Naked Energy een zeer populair bedrijf is bij klanten die voordelig uit willen zijn. We keken voor jou naar de diensten en producten van dit bedrijf. Ook keken we hoe het komt dat de prijzen zo aantrekkelijk zijn. In een tijdperk waarin de nadruk sterker dan ooit wordt gelegd op duurzaamheid is het goed om je vooraf te informeren.

De groene belofte weerlegd

Voordat je gaat verder lezen is het goed om je te bedenken wat je wil als je een energiecontract afneemt. Wil je een energiecontract waarbij je voor de volle 100 procent groene energie krijgt geleverd, dan kan je dit bedrijf maar beter overslaan. Men geeft op de website openheid van zaken over de herkomst van energie die men aan jou verkoopt. Er wordt ook uitgelegd hoe energiebedrijven groene energie kunnen verkopen zonder dat ze zelfs maar een windmolenpark of zonnepanelenveld onder hun beheer hebben. Er wordt uitgelegd dat men daar niet aan meewerkt. Wie op zoek is naar energie waarbij jij je steentje bijdraagt aan een beter klimaat is dus bij dit bedrijf aan het verkeerde adres.

De prijs van de energie bij Naked Energy

We vroegen prijzen op van energie bij Naked Energy. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.

Het type contract wat je afsluit

Elektriciteit enkel tarief

Elektriciteit laag tarief

Elektriciteit hoog tarief

Gas

Vaste leveringskosten elektriciteit

Vaste leveringskosten gas

Flexibel

0,2154 euro per kWh

0,2074 euro per kWh

0,2212 euro per kWh

0,7349 euro per M3

2,42 euro per maand

2,42 euro per maand

Eenjarig

0,2065 euro per kWh

0,2004 euro per kWh

0,2124 euro per kWh

0,7291 euro per M3

2,42 euro per maand

2,42 euro per maand

Niet genoeg windmolens

Naked Energy gaat niet de belofte doen dat de energie die wordt verkocht enkel met windmolens is opgewekt. Dat komt doordat slechts een beperkt percentage van de huishoudens in Nederland kan worden voorzien van groene elektriciteit via windstroom. Het is dan ook volgens Naked Energy onrealistisch om dergelijke beloften aan de klant te doen. Men geeft openheid van zaken op de website over de herkomst van de energie die wordt geleverd aan de klant. Het gaat hier om de herkomst van de stroom zoals in de bovenstaande tabel aangegeven.

Hoe de stroom van Naked Energy is samengesteld

Energie wordt wereldwijd op meerdere manieren opgewekt. Uiteraard wordt er energie opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Daarnaast wordt er echter nog steeds gewerkt met kolencentrales en zelfs kerncentrales om energie op te wekken. De samenstelling van de energie van Naked Energy uit conventionele bronnen is als volgt: 50 procent is aardgas, 28 procent komt van een kolencentrale, 4 procent komt van een kerncentrale en 11 procent is overig. Daarnaast wordt er ook duurzame energie geleverd: 0 procent is windenergie, 0 procent is zonenergie, 7 procent is biomassa. Wie energie van Naked Energy afneemt is dus vooral lief voor de eigen portemonnee maar niet voor het milieu. Er is sprake van een CO2 belasting van 521,20 g/kWh en kernafval 0,000127 g/kWh.

Zelf duurzame energie opwekken in combinatie met Naked Energy

Uiteraard is het bij de meeste consumenten de intentie om het milieu zo min mogelijk te belasten bij de afname van energie, ook bij een bedrijf als Naked Energy. Het is dan ook om die reden dat je er altijd voor kan kiezen om zonnepanelen te plaatsen op je eigen dak en aanvullend een contract voor energie met Naked Energy af te nemen. Dat heeft voor jou meerdere voordelen, en die gaan vooral op wanneer je meer stroom opwekt met jouw zonnepanelen dan dat je zelf verbruikt. Die energie die jij extra opwekt met je zonnepanelen saldeer je namelijk bij Naked Energy. Dat houdt in dat je de volledige prijs van energie, inclusief toeslagen en belastingen van de overheid uit, krijgt terugbetaald per kWh die jij terug levert aan het energienet. Op die manier help jij mee met het vergroenen van de energie die Naked Energy levert en daarnaast bespaar je uiteindelijk behoorlijk op je energierekening.

Een contract tegen aantrekkelijke voorwaarden

Wil jij energie hebben tegen een zeer aantrekkelijke prijs, of heb je zonnepanelen en wil je die energie aanvullen met goedkope energie, dan is het een idee om bij Naked Energy een contract af te sluiten. Je hebt dan de keuze uit een maandcontract of een eenjarig contract. Met deze button vraag je prijzen op die je kan vergelijken voordat je een energiecontract afsluit. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs betaalt.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws