Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
energie zakelijk

De tijd dat iedereen zijn stroom kreeg vanuit een aantal grote landelijke centrales ligt al een heel lange tijd achter ons. Tegenwoordig schieten de kleine energieleveranciers als paddestoelen uit de grond. Je ziet bij steeds meer steden zonnepanelenvelden verschijnen en grote daken worden gebruikt als een collectief middel om energie op te wekken. Dat heeft zijn gevolgen voor de manier waarop jij je stroom afneemt. Je kan ervoor kiezen om de keuze te blijven maken voor een energiegigant. Die geeft jou geen concreet inzicht in de herkomst van de energie. Daarnaast kan je kiezen voor een nieuwkomer op de energiemarkt. Deze werkt met zogenaamde GVO, oftewel Garantie van Oorsprong certificaten. Wil je echter zeker weten dat jouw energie op een groene manier wordt opgewekt dan kies je voor energie van een lokaal project.

Een coöperatie met meerdere projecten

Om nieuwe energie is een voorbeeld van een coöperatie waar lokale projecten hun energie aanbieden aan de consumenten. Het gaat dan om lokale projecten waarvan lokale inwoners hun energie kunnen afnemen. Deze projecten zijn verspreid over het hele land. Wanneer jij een project zoekt met milieuvriendelijke energie vind je dit via de postcodezoeker die op de voorpagina van de website staat. Zo weet jij wat het dichtstbijzijnde project is waar jij je energie bij kan afnemen. Doordat het voor de exploitanten van deze projecten erg bewerkelijk is om deze administratie uit te voeren gebeurt dit centraal via Om nieuwe energie.

De herkomst van jouw energie bij Om nieuwe energie

De energie die jij afneemt van Om nieuwe energie is voornamelijk afkomstig van zonnepanelen. Het gaat dan om grote zonnepanelenvelden die je steeds meer op braakliggend terrein aantreft. Deze velden wekken de energie op waarmee een deel van een stad van energie kan worden voorzien. Naast braakliggend terrein wordt er ook gebruik gemaakt van grote daken. Daarbij mag je denken aan grote landbouwbedrijven en andere panden met grote daken. Op deze daken worden eveneens zonnepanelen geplaatst die energie opwekken die wordt verkocht aan particuliere klanten. Het verschilt dus per project wat voor vorm van energie er wordt verkocht, maar je weet wel zeker dat deze energie voor de volle 100 procent groen is opgewekt. De tarieven van groene energie bij Om nieuwe energie

Welke contractvorm kies je

Prijs voor stroom enkel tarief inclusief heffingen overheid

Prijs voor stroom normaal tarief inclusief heffingen van de overheid

Prijs voor stroom dal tarief inclusief heffingen van de overheid

Prijs voor gas per M3 inclusief heffingen van de overheid

Contract vast tarief 1 jaar

0,235388 euro per kWh

0,241418 euro per kWh

0,228991 euro per kWh

0,764729 euro per M3

Contract vast tarief 2 jaar

0,235533 euro per kWh

0,243090 euro per kWh

0,229506 euro per kWh

0,785308 euro per M3

Contract vast tarief 3 jaar

0,236782 euro per kWh

0,244237 euro per kWh

0,230017 euro per kWh

0,793846 euro per M3

Model contract variabele tarieven prijspeiling per februari 2020

0,230471 euro per kWh

0,247652 euro per kWh

0,234572 euro per kWh

0,802815 euro per M3

De samenstelling van de prijs van groene energie

We vermelden in elke situatie dat het gaat om een tarief wat inclusief heffingen van de overheid is. We hebben de heffingen die van toepassing zijn op stroom en gas in een rekenvoorbeeld voor je toegelicht. Bij stroom enkel tarief voor een contract van een jaar is er sprake van de volgende prijsopbouw. De kale prijs van energie bedraagt 0,084138 euro per kWh. Daar bovenop komt per kWh de energietaks die 0,118217 euro per kWh. Als laatste is daar de Opslag Duurzame energie. Deze bedraagt 0,033033 euro per kWh. Bovenop deze prijzen volgt per kWh die je afneemt nog een leveringstarief. Dit zit niet bij de bovenstaande prijzen inbegrepen. Het gaat in het geval van de bovenstaande contractvormen om 0,108494 euro per kWh.

Een thuislader voor je elektrische auto

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto om het milieu te sparen. Daarvoor heb je een thuislader nodig wanneer je thuis je accu wil opladen. Deze lader wordt verkocht door Om nieuwe energie in de vorm van een zogeheten Wallbox. Je koopt in dat geval de lader voor een gereduceerd tarief. In plaats van 799 euro betaal je voor deze lader 699 euro wanneer je nu besluit om klant te worden. In een eigen app kan je zien wat het beste moment van de dag is om je auto op te laden. In dit geval is het werken met een dubbel tarief met een hoog en een laag tarief absoluut aan te raden. Je profiteert van de energieprijs van het dal tarief. De reden waarom energie dan voordeliger is, is dat er op dat moment een minder groot beroep wordt gedaan op energiecentrales. Er hoeft dan minder vervuilende energie van kolencentrales te worden ingezet om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Energie in een vast contract afnemen

Dit is een contract waarbij de leverancier een berekening heeft gemaakt van de kosten van groene energie zoals die zich over één, twee of drie jaar ontwikkelt. Van deze prijs wordt een gemiddelde genomen en dat is de prijs die jij per kWh gaat betalen voor je energieverbruik. Dat biedt jou de zekerheid van een vaste prijs voor een aantal jaren. Daarnaast weet je zeker dat je geen onverwachte tegenvaller hebt wanneer de prijs opeens boven verwachting zal stijgen. Er is uiteraard ook een minpunt aan dit contract. Wanneer de prijs opeens verder daalt per kWh vergeleken met de prognose profiteer jij niet van dit voordeel.

Energie in een contract wat je vrij kan opzeggen

Naast contracten voor een, twee of drie jaar vast is er ook het contract met een prijs die je vrij kan opzeggen. Dit heeft voor jou een groot voordeel. Jij profiteert van een lage energieprijs wanneer die van toepassing is. Daarnaast ben je vrij om te gaan wanneer je liever een andere energieleverancier wil. Nadeel is uiteraard dat je meer gaat betalen per kWh wanneer de energieprijs opeens stijgt. Ook wanneer deze meer stijgt dan dat in de prognose was meegenomen.

Kies voor lokale energie

Wil jij ook energie uit een lokaal project, dan vraag je nu een offerte op bij Om nieuwe energie. Je krijgt een prijsopgave zodat je exact ziet hoeveel je gaat betalen per kWh in jouw situatie. Groen uit je eigen omgeving; idealer bestaat niet.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws