Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Oxxio was een van de eerste prijsvechters op de energiemarkt. Het is een bedrijf wat zich na al die jaren nog altijd onderscheidt in het feit dat het de nieuwe klanten een interessante bonus aanbiedt. Nadat men een periode iPads heeft weggegeven bij een nieuw contract krijgt iedere klant die een geselecteerd contract kiest nu een cashback. We keken naar de herkomst van de energie. Daarnaast keken we naar de contracten die men jou als klant biedt.

De tarieven die Oxxio hanteert

Oxxio is een leverancier die op de website niet gebruik maakt van prijzen per kWh elektriciteit of per m3 aardgas. Wel kan je naar aanleiding van jouw verbruiksgegevens een prijsopgaaf verwachten. Wanneer je 2700 kWh energie verbruikt en daarnaast 1200 m3 aardgas verbruikt krijg je de onderstaande resultaten voor maandbedrag en jaarbedrag.

Welke contractvorm kies je

Wat is jouw maandbedrag

Wat is jouw cashback

Hoeveel betaal je per jaar

3 jaar vast

108,42 euro

230 euro

1301,05 euro

1 jaar vast

105,83 euro

220 euro

1270,01 euro

1 jaar superscherp

112,07 euro

0

1344,87 euro

De herkomst van de energie van Oxxio

Oxxio maakt deel uit van Eneco Groep. Men heeft dan ook op de website een stroometiket staan waarop de diverse vormen van energie uitgesplitst staan. We hebben de stroometiketten per onderdeel voor je toegelicht. Voor Groene Stroom wordt alleen gebruik gemaakt van 100 procent wind energie. Je vindt verder geen herkomst van deze energie. Feit is dat er in ons land te weinig windturbines staan om alle Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien. Je mag er dus vanuit gaan dat deze windstroom in Nederland maar ook verder in Europa wordt opgewekt. Daarnaast staat er Nederlandse Wind. Dit is een onderdeel waarbij er dus enkel gebruik wordt gemaakt van Nederlandse windenergie.

het Totaal Oxxio komt daarmee op 100 procent Windenergie. Bij Oxxio staat onderaan de streep de term ‘aandeel Binnenlands duurzaam opgewekt 3,28 procent’.

De herkomst van energie van Eneco Groep

Eneco Groep heeft een speciale plek met het stroometiket. Eneco Groep haalt de energie ook uit niet hernieuwbare bronnen. Zij halen de energie voor 39,19 procent uit wind. Daarnaast komt de energie voor 3,04 procent uit zon. 21,17 procent komt uit waterkracht centrales. 0,86 procent komt uit Biomassa. 30,93 procent is aardgas. 4,80 procent van de elektriciteit wordt nucleair opgewekt. 0,01 procent komt van overige bronnen.

Jouw voordelen bij Oxxio

Oxxio biedt jou een aantal specifieke voordelen als je klant bij hun wordt. Een van de grote voordelen is dat je een cashback krijgt bij je jaarafrekening bij 2 van de 3 contractvormen. Daarnaast kan je als klant je internet, tv en bellen nu ook bij Oxxio afsluiten. Wanneer je dit doet profiteer je van een interessante combinatie korting. De korting in de vorm van een cashback krijg je bij de jaarafrekening. Er is bij de berekening van het maandbedrag al rekening gehouden met de cashback die je krijgt.

De samenstelling van de energieprijs bij Oxxio

Men mag dan geen energieprijs per kWh en per m3 geven; het is goed om te weten hoe de energieprijs die men jou berekent is samengesteld. Allereerst bestaat die uit de kale energieprijs. Het gaat hier om de marktprijs voor consumenten van stroom en gas. Daar bovenop komen vanuit Oxxio de leveringskosten. Wanneer de prijs van kale energie erg laag is wordt dit vaak gecompenseerd door de leveringskosten die dan hoger zijn. Daar bovenop komen kosten die vanuit de overheid worden berekend. Denk aan de Energietaks. Dit is totaal bijna 38 procent van het tarief. Daarnaast komt er de ODE bovenop. Dit staat voor de Opslag Duurzame Energie. Deze opslag zal in de loop der jaren nog verder worden verhoogd omdat de Nederlandse overheid steeds meer wil ontmoedigen dat je niet duurzame energie afneemt. Men wil de consument dwingen naar maatregelen zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Naast deze punten wordt er ook BTW in rekening gebracht. Het gaat hier om het hoge BTW tarief van 21 procent. Naast deze kosten worden er door het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het transport van de energie naar jouw huis nog transportkosten in rekening gebracht.

Kies de contractvorm die bij jou past

Oxxio biedt jou meerdere contractvormen aan. Het grootste verschil is tussen het contract wat voor 1 jaar of voor 3 jaar wordt aangegaan. De energieprijs wordt tweemaal per jaar aangepast. Daarbij wordt er gekeken naar het prijspeil van energie in januari en in juli van het jaar. Over deze prijspeilingen wordt een gemiddelde genomen aan de hand van een prognose die men heeft. Die prognose kan uiteraard tijdens de loopduur van een langer contract afwijken. Vaak worden energieprijzen een stuk hoger dan men vooraf had ingeschat. Daardoor ben je met een langlopend contract altijd in het voordeel. Je profiteert vanaf ongeveer de helft van het contract van een tarief wat lager ligt dan was ingeschat bij de prognoses. Je betaalt dan ook minder voor je energie dan klanten die de marktwaarde betalen.

Een offerte naar keuze

Heb jij je keuze gemaakt en wil je klant worden van Oxxio, vraag dan nu offertes aan. Dat doe je met onderstaande button. Zo weet jij gelijk wat voor jou de voordeligste optie is.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws