Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
groenste energieleverancier

 

Nuon is sinds een korte tijd werkzaam op de Nederlandse energiemarkt onder de naam Vattenfall. Dit is het Zweedse moederbedrijf. Vattenfall is een leverancier van energie die op meerdere manieren duurzame energie naar de klanten toe brengt. We namen een aantal van deze mogelijkheden voor je onder de loep. Verder keken we naar zaken waarop je let wanneer je bij deze energie-gigant een contract afsluit.

Manieren om energie bij Vattenfall af te nemen

Er zijn meerdere manieren om groene energie bij Vattenfall af te nemen. Hierbij zijn er grofweg twee mogelijkheden. De eerste is dat je voor een belangrijk deel zelf in je energie gaat voorzien waarbij je de middelen bij Vattenfall aanschaft. Een tweede manier is het afnemen van groene stroom bij Vattenfall die het bedrijf voor je opwekt. Voor deze beide manieren valt wel wat te zeggen. We hebben ze voor je toegelicht samen met de voor- en nadelen.

Zelf groene energie opwekken

Dit is een manier die je eigenlijk voor het gebied van stroom al onafhankelijk maakt van het energiebedrijf op den duur. Door het investeren in zonnepanelen koop jij je eigen energiebron waarmee je stroom genereert voor je huis. Je kan bij Vattenfall zonnepanelen aanschaffen waarmee jouw eigen dak stroom opwekt. Dit kopen van zonnepanelen is mogelijk op meerdere manieren. We geven duidelijkheid over deze beide methodes.

De prijs van zonne-energie bij Vattenfall

Vattenfall biedt de zonnepanelen aan in de vorm van een aantal pakketten. Je mag dan denken aan de volgende investeringen die je moet doen.

Welk pakket neem je af Hoeveel energie wek je per jaar op Wat is je garantie op de panelen Wat is de prijs
Pakket met 10 panelen LG Solar 330 Wp Gemiddeld 2805 kWh/645 euro 25 jaar 4945 euro exclusief de BTW
Pakket met 10 panelen Benq 324 Wp Gemiddeld 2720 kWh/626 euro 15 jaar 4340 euro exclusief de BTW
Pakket met 10 panelen Trina Solar 295 Wp Gemiddeld 2508 kWh/577 euro 10 jaar 3986 euro exclusief de BTW.

Zonnepanelen die je rechtstreeks aanschaft

Dit is een manier die een behoorlijke investering vooraf van je vergt. Door het aanschaffen van zonnepanelen bij Vattenfall begin je gelijk met het opwekken van zonne-energie en bespaar je direct het meeste op je energierekening. Je profiteert bij de aanschaf van de zonnepanelen van de vele voordelen van Vattenfall. Een van de grootste voordelen is wel dat er een grootschalige inkoop mogelijk is. Vattenfall werkt samen met topleveranciers van zonnepanelen die een uitstekende kwaliteit bieden. Daar staat tegenover dat er ook een goede prijs voor je is bedongen, juist doordat er in grote getalen zonnepanelen worden aangeschaft. Vattenfall is dan ook een veel gemaakte keuze door particulieren en bedrijven die tegen een aantrekkelijke prijs zonnepanelen willen aanschaffen. Naast een lage prijs zijn er ook goede voorwaarden waar je rekening mee mag houden. Zo heb je het voordeel dat er een uitgebreid netwerk van installateurs is in het land waardoor er altijd wel een installateur in jouw regio te vinden is. Je bent minder kwijt aan de reiskosten van de installateur en daarnaast word je redelijk snel geholpen. Een nadeel zit uiteraard ook verbonden aan het investeren in zonnepanelen. Je zal er behoorlijk wat nodig hebben wat voor een behoorlijk hoog prijskaartje zorgt. Dit is geld wat je wel voorhanden moet hebben als je via dit bedrijf je zonnepanelen koopt. Heb je dat geld niet ergens op een bankrekening staan, dan kan je altijd nog kiezen voor de tweede optie.

Zonnepanelen van een veld

Vattenfall is bezig met het aanleggen van velden in ons land en in het buitenland met zonnepanelen. Hier kan jij uiteraard ook je stroom van af nemen. Dit heeft als groot voordeel dat je geen grote investering vooraf moet doen. Daarnaast heb je geen dak nodig om de zonnepanelen op te plaatsen. Veel woningen in ons land zijn namelijk niet geschikt voor eigen zonnepanelen omdat ze te weinig ruimte op het dak hebben. Daarnaast is de ligging van veel daken zodanig onaantrekkelijk dat zonnepanelen te weinig energie opleveren om hun investering terug te betalen. Wanneer je de energie van het veld afneemt profiteer je dus van zonne-energie zonder dat je er zelf in hoeft te investeren. Deze vorm van energie neem je af in de vorm van een energie contract.

Groene energie met certificaat

Als je bij Vattenfall groene energie gaat afnemen zal je altijd een certificaat krijgen van echtheid van de groene energie. Hierbij moet je goed opletten dat het gaat om energie die ook daadwerkelijk op en groene manier is opgewekt. Bij de laagst geprijsde contracten is de kans namelijk aanwezig dat de energie in het buitenland gewoon met een kolencentrale is opgewekt. Het groene aspect is in dat geval de men een certificaat in het buitenland heeft opgekocht om het groene energie te mogen noemen. Om dit certificaat te verkrijgen moet men wel wat doen voor het milieu maar het geeft dus in het goedkoopste geval geen garantie dat de energie die jij koopt ook echt duurzaam is opgewekt.

Zaken die het contract bepalen

Een contract bij Vattenfall kan je in meerdere vormen aanschaffen. Daarbij valt gelijk op dat er een aantal prijscategorieën zijn. De duurste contracten – bij aanvang – zijn die waarbij de prijs voor een bepaald aantal jaren is vastgelegd. Daarbij wordt er gekeken naar het prijsverloop over een toekomstig aantal jaren. Dan wordt er een gemiddelde genomen wat geldt als jouw vaste tarief. De goedkopere contracten sluit je af voor een aantal jaar tegen een flexibel tarief. Daarbij geldt dat een contract voor langere tijd het goedkoopste is en een contract voor kortere tijd relatief gezien duurder. De kans is groot dat je bij een flexibel contract voor langere tijd op den duur duurder uit bent dan bij het vaste prijs contract.

Een aantrekkelijk contract

Wil jij nu verduurzamen met je huis, dan is het hoog tijd om offertes op te vragen. Op deze manier betaal jij nooit teveel voor je groene energie. Daarnaast help je het milieu een hand waardoor er sprake is van een win win situatie.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws