Blog

Slimme thermostaat bespaart 15 procent

Huishoudens die gebruik maken van een slimme thermostaat, besparen gemiddeld 15 procent op hun maandelijkse energieverbruik. Dit is gebleken uit onderzoek van Enexis onder bijna 1000 klanten, zo meldt Emerce. De besparing die mensen kunnen realiseren kan oplopen tot meer dan 50 euro per jaar. Dit is het geval wanneer mensen zowel gebruik maken van een slimme meter als een slimme thermostaat. Wanneer er alleen gebruik wordt gemaakt van een slimme meter is de besparing iets meer dan 20 euro per jaar.

De verschillende slimme producten worden door steeds meer energieleveranciers aangeboden, zoals bijvoorbeeld Essent en Eneco. Met een slimme thermostaat wordt continu aangegeven wat het huidige energieverbruik is, zodat consumenten beter inzicht krijgen in wat de meest energie slurpende apparaten zijn.

Enexis doet sinds 2010 onderzoek naar het effect van de slimme meetapparatuur, om te kijken wat de effectiviteit is. Deze test valt binnen het grotere onderzoek ‘Monitoring Energiebesparing Slimme Meter’, dat in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken is opgezet.

energieprijzen vergelijken

Eerste energiecontract waar moet ik op letten?

Op het moment dat jij de ouderlijke …

Elektrificeren van alles: de gevolgen

We leven in een tijd waarin het …

zakelijk energie vergelijken

20 tips energierekening verlagen

Dit is de eenvoudigste manier om …

5 fabels overstappen energie

Energie is een belangrijke kostenpost …

Hoe groen is groene stroom?

Het opwekken van stroom op duurzame …

14x bespaartips om energie te besparen

Alle kleine beetjes helpen en daarom …