Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
energie zakelijk

Onlangs werd bekend dat er een verlaging van het btw-tarief op zonnepanelen zou plaatsvinden. Het is echter gebleken dat dat niet mogelijk was om door te voeren door toedoen van complexe Europese regels. Daarom komt er nu een subsidie van 15 procent op de aanschafprijs van zonnepanelen.

De subsidieregeling zal vanaf 1 juli 2012 gaan gelden en zal lopen tot eind 2013. De regeling is bedoeld voor kleinverbruikers, en geldt alleen voor de aanschafprijs van zonnepanelen en niet voor de plaatsing. De overheid heeft 30 miljoen euro gereserveerd voor dit project.

De partijen achter het Lente-akkoord willen verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zonnepanelen op ‘niet-eigen daken’ te plaatsen, zoals schuren of flatgebouwen. Voor dit onderzoek is vanaf 2014 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Volgens experts zal zonne-energie een grote groei doormaken in Nederland. Er wordt verwacht dat er 80 megawatt extra aan zonne-energie wordt geproduceerd, waardoor het totaal op 200 megawatt komt. Edwin Koot, bestuurder bij het bedrijf Solarplaza, denk dat de prijs van zonnepanelen dit jaar 25 procent zal dalen.


Meer nieuws:

Meer nieuws