Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Anode Energie is een energiebedrijf welke werd opgericht in het jaar 2001. Ze staat er om bekend over een modern karakter te beschikken en biedt haar klanten een ruime keuze aan op vlak van energie mogelijkheden. Of je nu een voorkeur hebt voor grijze of groene energie en of je graag wil kunnen genieten van de zekerheid van een vaste kostprijs of je een lagere kost in het vooruitzicht wil kunnen houden door te kiezen voor een variabel contract, het behoort bij de energieleverancier Anode Energie allemaal tot de mogelijkheden.

Historie

Anode Energie werd opgericht in het jaar 2001. De oprichting gebeurde door Eric van Teeffelen, die reeds over een behoorlijke ervaring beschikte binnen de sector. Zo werkte hij vanaf 1982 bij het Gemeente Energiebedrijf Rotterdam waarna hij in 1998 de overstap maakte naar het olieconcern Petroplus Power. Nadat hij gedurende 2,5 jaar de nodige kennis had verzameld werd de beslissing genomen om voor zichzelf te beginnen. Het resultaat was het bedrijf Anode Energie welke vandaag de dag een vaste waarde betekent op de Nederlandse energiemarkt. Door de jaren heen is er dan ook heel wat gebeurt. Eigenlijk maakte Anode Energie in 2001 meteen een stevige start door de overname van een aantal klanten van het bedrijf Petroplus Power. Per 1 januari 2002 handelde Anode Energie weer rechtstreeks op de energiebeurs wat er voor zorgde dat de kostprijs voor elektriciteit kon worden gedrukt. In 2005 kreeg Anode Energie ook een leveringsvergunning voor de Vlaamse markt en per 9 oktober 2009 mag ze tevens energie leveren op Waals grondgebied. In 2011 werd er voor gekozen om de naam ‘Anode’ definitief te vervangen door ‘Anode Energie’.

Tarieven

Anode Energie biedt haar klanten verschillende mogelijkheden aan voor wat het afsluiten van energie betreft. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een energiecontract met een vaste kostprijs, maar het is eveneens mogelijk om de voorkeur te geven aan variabele kosten. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Hou er rekening mee dat Anode Energie geen complete lijst met energietarieven publiceert. Het achterhalen van de kosten van deze energieleverancier gebeurt dan ook steeds door het invullen van het rekenvoorbeeld welke op hun website is terug te vinden. Om dit rekenvoorbeeld te doorlopen zal je wel je adresgegevens moeten invullen. Dat er geen concrete lijst met energieprijzen voor handen is van Anode Energie lijkt misschien een beetje vervelend, maar anderzijds zorgt het er wel voor dat je steeds over correcte, actuele prijsinformatie beschikt.

Ervaringen

Anode Energie is een betrouwbare energieleverancier die beschikt over een goede reputatie onder haar klanten. Het valt op dat Anode Energie een eigentijds energiebedrijf is waarbij efficiëntie en lage prijzen hand in hand gaan. Ze heeft er als één van de weinige energiebedrijven voor gekozen om geen uitgebreide tarieflijst de wereld in te sturen wat er voor zorgt dat klanten het gevoel hebben altijd te kunnen rekenen op de scherpste prijs. Ook de persoonlijke benadering van Anode Energie zorgt er in combinatie met de deskundige klantendienst voor dat deze energieleverancier door heel wat klanten wordt aangeprezen.

Meterstanden doorgeven

Wanneer je nieuwe klant wil worden van Anode Energie zal deze energieleverancier altijd verzoeken om de actuele meterstand op te geven. De meterstanden doorgeven kan dan gewoon gebeuren via het daarvoor bestemde formulier op de website van deze aanbieder van energie. Voor het doorgeven van de jaarlijkse meterstanden zal je een e-mail ontvangen. Het enige wat je dan in principe hoeft te doen is de meterstanden terug doorsturen.

Opzeggen

Wanneer je niet langer gebruik wenst te maken van de diensten die door Anode Energie worden aangeboden kan je er uiteraard voor kiezen om je lopende energiecontract op te zeggen. Het is belangrijk om dit tijdig te doen. Dit kan zowel door telefonisch contact op te nemen met Anode Energie als door een brief te sturen. De nodige adresgegevens hiervoor zijn onderaan deze pagina terug te vinden. Let op, voor het vroegtijdig beëindigen van een energiecontract bij Anode Energie worden kosten in rekening gebracht. Afhankelijk van jouw contract kan je dan ook rekening houden met één van de hieronder aangegeven opzegvergoedingen:

 

Contractduur Resterende looptijd Opzegvergoeding
1 jaar < 1 jaar 50 euro
> 1 jaar < 1,5 jaar 50 euro
1,5 – 2 jaar 75 euro
2 – 2,5 jaar 100 euro
> 2,5 jaar 125 euro

Inloggen

Anode Energie biedt haar klanten de mogelijkheid om in te loggen op ‘Mijn Anode’. Het betreft hier een online klantenomgeving waar verschillende handelingen in kunnen worden ondernomen. In eerste instantie is het hier bijvoorbeeld mogelijk om alle facturen uit het verleden op te vragen. Dat is echter niet alles. Wist je namelijk ook dat je hier een concreet beeld krijgt van het verbruik dat je in je huis realiseert? Op deze manier hoef je nooit te vrezen dat je bij het in de bus vallen van de afrekening wordt geconfronteerd met onaangename verrassingen. De beschikking hebben over een online klantenplatform zoals ‘Mijn Anode’ is dan ook zeker en vast een meerwaarde voor de eigentijdse klant.

Adresgegevens

Je kan er op verschillende manieren voor kiezen om contact op te nemen met Anode Energie. Uiteraard beschikt deze energieleverancier over een postadres, maar daarnaast is het ook mogelijk om de klantendienst telefonisch of via e-mail te bereiken. Wij hebben de verschillende contacteer mogelijkheden van Anode Energie alvast even hieronder op een rijtje gezet:

 

Anode hoofdkantoor:

Anode Energie

Noldijk 31

2991 VH Barendrecht

 

Anode Postadres:

Anode Energie

Postbus 9034

3007 AA Rotterdam

 

Telefoon: 0180 64 44 04

E-mail: klantenservice@anode.nl

Facturering

De wijze van facturering die door Anode Energie wordt gehanteerd is vergelijkbaar met de andere energieleveranciers op de markt. Dit betekent dat je een maandelijkse voorschotfactuur zal ontvangen dien wanneer je dat wenst kan worden herzien. Bovendien volgt er op het einde van het jaar een afrekeningsfactuur. Blijkt uit deze factuur dat je een bepaalde overschot hebt? In dat geval zal Anode Energie deze terugbetalen op de rekening waar de overschrijvingen van worden ontvangen.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws