Blog

Energie Direct: direct vergelijken

Energie Direct is volgens eigen zeggen de 4e energieleverancier van Nederland. Inmiddels verzorgen zij voor meer dan 600.000 gezinnen gas en licht. Het is op dit moment niet de goedkoopste energieleverancier, maar begint wel steeds meer bekend te staan om haar klantvriendelijkheid.

Persoonlijke pagina

Een optie die bij Energie Direct mogelijk is die erg wordt gewaardeerd, is het aanmaken van een persoonlijke pagina. Op die pagina kunnen alle gegevens worden bekeken. Uiteraard kunnen de meterstanden worden doorgegeven, maar het is ook mogelijk om het maandelijks te betalen bedrag aan te passen. Het kan namelijk zo zijn dat het energieverbruik hoger of lager ligt dan de verwachting. Ook kan een verhuizing makkelijk worden doorgegeven. Mochten er onduidelijken zijn, is de klantenservice zowel per telefoon als via Twitter en Facebook bereikbaar.

Groene stroom is optioneel

Energie Direct wil ook bijdragen aan een duurzame toekomst. De groene stroom die wordt gebruikt is volledig afkomstig van de wind. Standaard wordt er geen groene stroom geleverd, maar voor € 2,- per  maand extra kan de klant volledig overstappen op windenergie. Op deze manier kan de klant zelf bepalen of er voor groen of grijs wordt gekozen.

Vast en variabel

Er kunnen zowel vaste als variabele tarieven worden gekozen. Als er voor vaste tarieven wordt gekozen, zal dit voordeliger zijn als de energieprijzen de komende jaren zullen stijgen. Gaan de prijzen dalen, dan is het voordeliger om voor variabele tarieven te gaan. In 2013 gaan de energieprijzen iets omlaag, maar het is moelijk om te voorspellen of dat in 2014 ook het geval zal zijn.

Direct vergelijken

Als u inmiddels benieuwd bent geworden wat de prijzen van Energie Direct zijn, kunt u meteen energie vergelijken. Bij de optie “meer info” wordt alle informatie over de verschillende contracten weergegeven.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.